Hur kan du veta om du behöver akut tandvård?

akut tandläkarea

Obehag är lätt att identifiera, men det är inte alltid tydligt att veta om du behöver tandvård på kvällen. Hur du svarar på en tandläkarundersökning kan göra skillnaden mellan att spara en tand eller förlora den.

Vi förstår också att du inte alltid vet vad som är en nödsituation och om du ska “störa” din tandläkare vid en sådan sen timme. Massor av människor vill inte ringa sin läkare för något som inte var en nödsituation i första hand.

Så, vi skulle vilja berätta vad som räknas som nödsituationer och hur du ska svara på dem.

Här är några av de scenarier som kvalificerar som akuta situationer. Dessa situationer involverar ett av följande:

Allvarlig tandvärk
Tandskada
Tissue blödning
Om du upplever en av dessa, ska du omedelbart kontakta din tandläkare. Du kan drabbas av något av följande villkor:

En tappad tand
En lös tand eller en som inte är anpassad
En flisad, knäckt eller sprickad tand (det betyder vanligtvis att det har skett en del skador på insidan i tanden också)
Vävnadsskada och ansiktsvärk
Vänta inte att ringa din tandläkare i någon av dessa situationer. Om din skada blir smittad, kan problemet bli ett livshotande problem.

HUR AKUTA TANDLÄKARE KAN HJÄLPA DIG

Akuta tandläkare har planerat för din nödsituation. Vi reserverar tid hela dagen, så vi kan vara redo för dig om du behöver omedelbar behandling. Som ett resultat kan vi erbjuda dig dagliga möten tidigt på morgonen eller sena kvällen, så du behöver inte oroa dig för att gå utan åtkomst till vården. Här rekommenderar vi tandläkarecentralastockholm.se som utför akut tandvård med akuttandläkare i Stockholm.

Vi gör vad vi behöver göra för att åtgärda ditt problem. Om din tandläkare måste ta bort en tand, då kan de ha dig en tillfällig krona tills de kan hitta en permanent för dig. Du kan också behöva diskutera broar eller implantat för att hantera saknade tänder.

Vi planerar också en uppföljningsavtale med dig, om det behövs, för att du ska läka ordentligt och inte ha några långvariga problem.

Comments are closed.